TOPALAK ÇORBASI
Malzemeleri:
1 kg bulgur, 150 gr nohut, 500 gr et, 1 tatlı kasığı karabiber ve kimyon, 2 kasık salça, 1
bas soğan, 1 miktar kuru nane (2 çorba kasığı), 2 adet limon, 250 gr irmik, 1 su bardağı
un, yeteri kadar tuz.
Yapılısı:
Ayıklanmıs nohut bir tencere içerisinde haslanır ve bir miktar karıstırdıktan sonra et ilave
edilerek birlikte haslanması sağlanır. Diğer taraftan genisçe bir kap içerisine bulgur alınır.
Bir kasık salça kıyılmıs soğan, kimyon, karabiber ilave edilerek yoğrulur. Biraz
yoğrulduktan sonra irmik ve un ilave edilerek hepsi birden yoğrulmaya baslanır. Đyice
yumusadıktan sonra fındık büyüklüğünde avunç içerisinde yuvarlanır. Daha önce
haslanan nohut ve et ile hazırlanan topalaklar birlikte kaynatılır. 20 dakika kaynatıldıktan
sonra eksisi ve tuzu atılır. Atesten indirilir. Yağ ve salçası kuru naneyle tavada eritildikten
sonra çorbanın üzerine ilave edilir. Çorba servise hazır hale gelmistir.