LAHMACUN-Gaziantep
M a l z e m e l e r
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* 1.200 kg. domates,
* 5 bağ maydanoz,
* 200 gr. dolmalık yeşilbiber,
* 100 gr. sarımsak
(taze veya kuru)
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* Karabiber, tuz.
HAZIRLANIŞI:
Maydanozlar yaprak yaprak ayırılır. Sarımsaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir içine kıyması da konarak iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Hazırlanan harç pide fırınında fırıncı tarafından pide hamuru ile lahmacunlar yapılarak pişirilir.
Not: Malzemelerin zırkla kıyma haline gelmesi isteğe göre baharat konması ve meşe odunu ile taş fırında pişirilmesi lezzet açısından önemlidir.