TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)-Gaziantep
M a l z e m e l e r
* 500 gr. kebaplık et,
* 100 gr. kuyruk,
* 3-4 diş sarımsak,
* 1 çorba kaşığı biber salçası,
* 1 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 çorba kaşığı zeytin yağı,
* Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz.
HAZIRLANIŞI:
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Kebap yaparken dikkat edilecek hususlar:
1 - Erkek koyun eti olacak ve yaşlı olmayacak,
2 - Kuşbaşı için küsneme, daraklık, gülle ve kapak kısımları kullanılmalıdır.
3 - Kebap yapılmadan önce etin sinir kısımları temizlenmeli ve 1 gün terbiye içinde dinlendirilmelidir.
4 - Kıyma kebap eti mümkünse zırhta çekilmelidir.
5 - Meşe kömürünün ateşi tercih edilmelidir.
6- Ateş alevli olmamalıdır.