Erzincan Çorbası Erzincan
Malzemeler;
150 gr.erişte
500 gr. yoğurt
1 yumurta
6 bardak et suyu
1 büyük kuru soğan
1 büyük domates
2 sivri biber
4 diş sarımsak
150 gr. kıyma
200 gr. tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
Arzu edilirse 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
Hazırlanışı;
Kuru soğan, domates, sivri biber ince kıyılır. Bir tencerede tereyağın yarısı eritilir.
Önce soğan biraz pembeleştirilir.
Sonra domates, biber, salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynatılır.
Yoğurt, yumurtayla çırpılır ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Erişteler ilave edilir.
Kıyma karabiber, tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.
Küçük bir tavada kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve taze soğan ilave edilip karıştırılır.
Servisten önce çorbanın üzerine gezdirilir.