CİMCİK HAMURU ÇORBASI
Malzemeler:
- » 1 Kepçe un
- » 2 Yumurta
- » 1 Kase Yoğurt
- » 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- » Tuz
- » 2 Diş Sarımsak
Yapılışı:
1. Un içine bir yumurta kırılır.Biraz tuz ve su ile mantı hamuru gibi katı bir kıvamda yoğrulur.
2. Hamur bir mm kalınlığında açılır Açılan pazi 1,5 cm büyüklüğünde kareler şeklinde kesilir.Sonra bu küçük kareler ortadan sıkıştırılıp fiyonk şekline getirilir .
3. Bir litre su ,bir tencerede kaynatılır.Biraz tuz ilave edilerek hazırlanan hamur içine atılır.
4. Pişince altı kapatılıp 10.15 dakika tencere içinde bekletirilir.
5. Bir kase yoğurt içine bir baş sarımsak ezilerek ilave edilir ve yoğurt iyice çırpılır.Sarmısaklı yoğrt hamurun üzerine dökülerek iyice karıştırılır.
6. Bir tavada tereyağının yarısı eritilerek içine bir yumurta kırılır ve çorbanın üzerin edökülür.Yağın diğer yarısı eritilerek içine salca veya pul biber konulur ve sos yapılır.en üste dökülür.
Cimcik hamuru servise hazırdır.
Not: Kurutulmuş cimcik hamuru ilede yapılır.