Sakala ÇarpanAfyon)
Malzemeler:
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı ev eriştesi
*1 çorba kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı salça
*1 orta boy soğan
*1 fincan sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızıbiber
*8 su bardağı su veya et suyu
Yapılışı:
3 su bardağı su ile mercimeği pişiririz. Mercimek piştikten sonra suyunu süzeriz. 5 su bardağı sıcak su veya et suyunun içine mercimeği ve erişteyi ilave ederiz.
Ağır ateşte 15-20 dk pişiririz. Ayrı bir tavanın içine yağı, ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavururuz. Salça, nane, kırmızıbiber sos haline getirip, pişmiş çorbanın içine katılır. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.