| Begendili Kebap Begendili Kebap Gerekli Malzemeler: 1 1/2 su bardagi süt
1 çorba kasigi un
2 adet patlican
2 çorba kasigi tereyagi
tuz
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
1 adet sogan
1 çorba kasigi salça
1 çorba kasigi tereyagi
500 gr kusbasindan daha iri dogranmis dana yada kuzu eti Yapılışı: Sogani rendleeyin
sikarak suyunu çikarin
Etleri bir kaba koyun ve sogan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve
karistirin
5-6 saat buzdolabinda bekletin
Tencerede bir çorba kasigi tereyagini kizdirin
Etleri kendi suyunu birakip çekene kadar kavurun
Salçayi suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün
Et yumusayana kadar pisirin Patlicanlari ocakta közleyin
Kabuklarini soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin
Sonra sikarak suyunu çikartin
Küçük bir tencerede tereyagin bir kasigini kizdirin
unu ekleyip, sararana kadar kavurun
Atesten alip patlicanlarla karistirin
Tuzunu ayarlayin sonra döverek püre haline getirin
Kalan tereyagini ve kasar peyniri rendesini de ekleyin
En son olarak da sütü ilave edin iyice karistirin
Tabaga önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun
Arzu ederseniz tabagin kenarinda izgara da pisirilmis sivri biber ve
domates dilimleri de servis edebilirsiniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |