| Böbrek Yahnisi Böbrek Yahnisi Gerekli Malzemeler:
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Soğan (ince dilimlenmiş)
2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış)
2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi Yapılışı: Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle
servis edebilirsiniz Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte
eritiniz
Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika,
soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız
Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak
tutunuz
Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak
pişiriniz
Domates dömi-glas sos, maydanoz, limon sutu ve limon rendesini ekleyip
ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne
yerleştirerek hemen serviz ediniz --------------Tualimforum İmzam-------------- |