Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.11.08, 22:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kıymalı Pide-Samsun Yöresi


Kıymalı Pide

Malzemeler

500 gr kıyma

1 soğan

3 domates

3 yeşilbiber

kırmızı pulbiber, karabiber, tuz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 talı kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı nar ekşisi

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üstünü yağlamak için

Tereyağı







Kıymayı kavurun ve ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin, sonra biberleri koyun birkaç sefer çevirin. Küp küp doğranmış domatesleri, salçaları da katın sotelemeye devam edin. En son kavurduğunuz kıymayı da ekleyin, malzemeler birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirmeye devam edin, ateşten almadan önce baharatları , nar ekşisini katın. Eğer sade severseniz, domates ve yeşilbiber koymadan da yapabilirsiniz. Genelde Samsun'da çoğu kişi sade şekliyle yapar. Ama bu şekilde çok daha lezzetli oluyor . İç malzemeyi fırına yollayın, sizde çay suyunu koyup, masayı hazırlayın Fırından gelen pideleri tereyağıyla yağlayarak servis yapın.

Afiyet olsun.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla