Konu
:
Samsun Yemekleri-Yöresel Yemekler
Tekil Mesaj gösterimi
12.11.08, 22:53
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kıymalı Pide-Samsun Yöresi
Kıymalı Pide
Malzemeler
500 gr kıyma
1 soğan
3 domates
3 yeşilbiber
kırmızı pulbiber, karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 talı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üstünü yağlamak için
Tereyağı
Kıymayı kavurun ve ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin, sonra biberleri koyun birkaç sefer çevirin. Küp küp doğranmış domatesleri, salçaları da katın sotelemeye devam edin. En son kavurduğunuz kıymayı da ekleyin, malzemeler birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirmeye devam edin, ateşten almadan önce baharatları , nar ekşisini katın. Eğer sade severseniz, domates ve yeşilbiber koymadan da yapabilirsiniz. Genelde Samsun'da çoğu kişi sade şekliyle yapar. Ama bu şekilde çok daha lezzetli oluyor . İç malzemeyi fırına yollayın, sizde çay suyunu koyup, masayı hazırlayın
Fırından gelen pideleri tereyağıyla yağlayarak servis yapın.
Afiyet olsun.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Evliliğinin Bittiğini Düşünenlere ve Yeni Evlenenlere
Okyanus
Açık Profil bilgileri
Okyanus - Özel Mesaj gönder
Okyanus - Daha fazla Mesajını bul