Arapsaçı Kavurması-Aydın Yöresi Yemeği Arapsaçı Kavurması Malzemeler: - 1 bağ arapsaçı - 1 adet kuru soğan - 1 sap pırasa* - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 2-3 adet köy yumurtası - Deniz tuzu - Üstüne tercihe göre süzme yoğurt, pul biber, taze çekilmiş karabiber * Pırasa opsiyoneldir Yapılışı: 1. Arapsaçını temizleyip yıkayın, soğan ve pırasayla birlikte ince ince kıyarak malzemenizi hazırlayın. 2. Zeytinyağı tavada ısıtın, soğan ve pırasayı birlikte kavurun. 3. Arapsaçını ekleyin, biraz tuz serperek karıştırın, kapağını kapatın. Ateşi de kısarak kendi buharıyla bir süre yumuşamasını bekleyin. Arasıra tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin. 10-15 dk gibi bir sürede pişecektir. Eğer arapsaçı çok taze değilse yumuşaması daha uzun sürebilir, bu durumda 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın, suyu çekene kadar pişmesini bekleyin. 4. Tadına bakarak kontrol ettikten sonra, piştiyse yumurtaları kırın. Karıştırmak ya da benim sevdiğim gibi öylece bırakmak size kalmış... 5. Üzerinde (veya yanında) yoğurtla ve pul biber / karabiber serperek servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- |