Konu
:
Malatya Yemekleri-Yöresel Yemekler
Tekil Mesaj gösterimi
21.02.08, 15:02
#
2
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Şam Kebabı (Malatya)
Malzemeler :
* 1/2 kg. kabak
* 2 yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma
tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 5-6 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı kızartma yağı
Hazırlanışı
Kabak yıkanır hazırlanır, geniş bir kaba rendelenir. İçerisine yumurta, un, tuz karabiber ve kabartma tozu ilâve edilerek iyice .
karıştırılır.Diğer tarafta bir tavaya yağ koyularak ısıtılır. Isınan yağın içerisine hamurdan birer kaşık konularak kızartılır. Kağıt yayılmış bir tepsiye çıkarılır. Hepsi tamamlandıktan sonra servis tabağına alınır, maydanozla süslenir. İsteğe bağlı olarak sıcak-soğuk servis yapılır.
Güllü
Açık Profil bilgileri
Güllü - Özel Mesaj gönder
Güllü - Daha fazla Mesajını bul