| Vişne Reçelli Kalp Turta Vişne Reçelli Kalp Turta Malzemeler: 125 gr.tereyağı (oda sıcaklığında,yumuşak olmalı) 1 adet yumurta 1/2 su bardağı pudra şekeri + üzeri için 1pk.vanilya 1pk.kabartma tozu 1/2 orta incelikte parçalanmış ceviz 1/2 su ardağı vişne reçeli (miktarı arttırıp azaltabileceğimiz gibi,başka bir reçel yada marmelatla yapabiliriz) Alabildiğince un (klasik olacak ama hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak) Yapılışı: Yağ,yumurta,pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırdım.Vanilyayı ilave ettim ve erittim.Sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettim.Hamurun yarısından birazcık fazlasını yağladığım kalıpa döşedim.Üzerine cevizleri serpiştirip elimle üzerine bastırıp hamurla birleşmesini sağlayıp,reçelini sürdüm.Ayırmış olduğum hamura ince,yuvarlak,uzun çubuk şekilleri verip önce turtamın çevresine yerleştirdim sonra üst kısmına kafes görüntüsü verdim.Herbir kafesin içine birer adet reçelimin meyveleri vişnelerden yerleştirdim.Önceden ısıtılmış,175 C ısıda 20-25dk.pişirdim.Fırından çıkar çıkmaz süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiştirdim. --------------Tualimforum İmzam-------------- |