Konu: Balık Tava
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.08, 14:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Wink Balık Tava

Malzemeler

1 kg balık
2 fincan un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon, tuz

Yapılışı

Güzelce temizlenmiş balıkların suyunu iyice süzdürün. Ufak bir poşete unu ve tuzu katın. Balıkları da bir miktar alarak içine koyun. Poşeti çalkalayın. Bu işlemi geri kalan balıklar için de yapın. Böylece balıklarınız sizi fazla uğraştırmadan unlanmış olacaktır... Diğer tarafta tavada yağı iyice kızdırın. Eğer yağı, iyi kızdırmazsanız, balıklar yağı emeceği için, lezzetli olmayacaktır... Balıkları bu yağa koyarak her iki tarafını da eşit kızartmaya çalışarak, kızartın. Pişen balıkları bir servis tabağına alın. Kesilmiş limonu, yanına ilave edin. Bu arada küçük bir tavsiye: Soğanları halka halka doğrayın. İçine kıyılmış maydanozu, biraz tuz ve biraz da sumağı ilave ederek yoğurursanız, balığın yanında yiyebileceğiniz harika bir salata elde edersiniz.


Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla