Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.11.08, 23:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ders Programı Için Dava Açıldı

DERS PROGRAMI İÇİN DAVA AÇILDI

07.11.08 - Doğuştan görme engelli olan eğitimci haftada ancak bir saat ders anlatmasına izin verilince okula tazminat davası açtı. Doğuştan görme engelli olan izmir Karabağlar Cumhuriyet Lisesi İngilizce öğretmeni Emine Ortakaya (43), kendisine az ders veren okul müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) ders programının iptali için dava açtı.

Ortakaya, okuldan ve MEB'den 1 YTL'lik manevi tazminat de istedi. İngilizce kabartma kitapları yardımıyla ders anlatan Ortakaya, "Yönetim bana sadece okuma derslerini verdiği için haftada sadece 4 saat derse girebiliyorum. Gramer derslerine giremediğim için meslektaşlarım benimle dalga geçiyor. Yönetim beni yıldırıp görme engelliler okuluna göndermek istiyor. Ama yılmayacağım. Engelli olsam da deneyimli bir öğretmenim ve daha çok dersin üstesinden gelebilirim" dedi.

14 YILDIR ÇALIŞIYOR
Okul Müdürü Hasan Narcıkara ise, "Emine Hamın İngilizce'de öğrencilerin gramer hatalannı göremediği ve tahtaya yazı yazamadığı için sadece okuma derslerine girmesini uygun gördük. Ayrıca bazı öğrenci velüeri görme engelli bir öğretmenin ingilizce dersi vermesini doğru bulmuyor" diye konuştu. Ortakaya ise, "Gerekirse Avrupa insan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım" dedi.>YeniAsır

--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla