Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.08, 01:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Cigde
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Wink Burma Tel Kadayıf

• 1.5 kilo tel kadayıf (uzunca burmalı kadayıf)
• 250 gr ceviz içi
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 250 gr tereyağı
Şurubu:
• 1.5 kilo şeker
• 1 kilo su
• 1 tatlı kaşığı
• limon suyu

1- Kadayıfın içindeki kalın kısımları kesip atınız. Yapışkan olan yerleri elle hafif olarak açınız.
2- 10 santim genişliğindeki uzunca kada-yıflan seriniz. Tam ortasına cevizi boydan boya kalem gibi döşeyiniz. Sonra bir ucunu cevizin üstüne kapatıp bir sopa gibi devamlı çevirerek burunuz.
3- Kadayıfın bir başını hafif içe büküp daire gibi çevirerek sarınız, tepsinin ortasına yerleştiriniz. Diğerlerini aynı şekilde hazırlayıp burduktan sonra tepsideki kadayıfın etrafına çevirerek sarınız.,
4- Hepsini bu şekilde hazırlayıp sardıktan sonra yağı fazla yakmadan kızgın olarak kadayıfın üstüne dökünüz. Sonra fırına sürüp pişiriniz. Ve hemen yağını süzdürüp bir tepsinin arkasına ters çeviriniz. Ve aynı tepsiye iterek yerleştiriniz. Şimdi kadayıfın altı üstüne gelmiştir.
5- 5 dakika daha fırına sürüp pişiriniz. Şurubunu sıcak olarak dökünüz.
Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla