Kaburga Dolmasi MALZEMELER: -2.5 Kg. kaburga (Koyun eti,sağ göğüs kısmı)-750 Gr. pirinç,-300 Gr. kıyma,-1 baş soğan,-150 Gr.kabuğu soyulmuş badem içi,-250 Gr. tereyağı, -2 kaşık salça,-1 demet maydanoz,-Yeteri kadar tuz,-Kırmızı biber,karabiber.
HAZIRLANIŞI: -Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur.-Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır.-Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir.-Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır.-Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir. |