Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.02.08, 23:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Çikolatalı Fransız Keki









MALZEMELER
160 gr bitter çikolata
150 gr margarin
4 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 paket kabartma tozu
üzerinin sosu için;
çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt)
1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
YAPILIŞI
Margarin benmari usulü eritilir. Eriyen margarine bitter çikolata da eklenerek çikolata da benmari usulü eritilir. Çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alınıp yumurtaların sarısı, toz şeker ve ceviz ekleyir ve iyice çırpılır. Un ve vanilya da eklenip çırpmaya devam edilir. Ayrı bir kapta yumurtaların beyazı çırpılıp köpük haline getirilir ve kek karışımına yavaşça eklenerek düşük hızda karıştırılır. Karışıma kabartma tozu da eklenerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırılır.
Kek kalıbı yağlı kağıdın üzerine getirilip bir daire çizilir. Bu kağıt kek kalıbının tabanın yerleştirilir. Kalıbın kenarları da sıvıyağ ile yağlanır. Karışım kalıba yayılıp, 220C’ye getirilmiş fırında 20 dakika pişirilir.
Kek pişerken paketin arkasına göre sos hazırlanır (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) Kek fırından çıktıktan sonra kalıptan ters çevrilir ve üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sos yayılır. Kekin üzeri çekilmiş ceviz ile süslenip hemen servis yapılır.

--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla