Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.08, 19:59   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Fluxus'la geçen bir ömür

Fluxus'la geçen bir ömür

Borusan Sanat Galerisi'nde açılan Fluxus Sergisi, Inge Baecker'in koleksiyonundan oluşuyor. Baecker, bu akımın günümüz yaşamını çok iyi yansıttığını söylüyor



ASLI TANRIYAR
İSTANBUL - Borusan Sanat Galerisi'nde, Beral Madra kuratörlüğünde açılan Fluxus Sergisi'ndeki eserler, Inge Baecker'ın koleksiyonuna ait. Almanya'da ve ABD'de Fluxus üzerine birçok sergi düzenleyen Baecker, Fluxus akımının hayat üzerine kurulu olduğunu vurguluyor.
30 yıldır bu işin içinde olduğunu söyleyen Baecker'e göre, Fluxus akımı modern sanatın temel köklerinden ve bugünkü toplumumuzu anlatan en önemli alanlardan biri. Yaşama biçimimiz, çağdaş düşünce tarzımız ile birebir ilişkili.
Sanatın doğruları yansıtması gerektiğini savunan Baecker, doruluk fikrinden çıktığı için Fluxus'ı sevdiğini söylüyor. Fluxus'u kavramsal sanatın bir sonraki adımı olarak niteleyen Baecker, "Fluxus'u ortaya çıkaran zaten fikirler ve kavramlar. Fluxus bir sanat eserinden çok daha fazla şey ifade ediyor benim için. Toplumumuz hakkında çok şeyi ve temel yapıyı ortaya koyuyor" diyor.
Eserleri Türkiye'de ilk kez sergileyen Baecker, gençlerin özellikle bu akımla ilgilenmesinin nedenlerini şöyle açıklıyor:
"Gençler hayatı ve sanatı daha değişik bir bakış açısıyla görüyor, artık sanat eserinin dış görünüşünün değil de, eseri çıkaran fikrin daha önemli olduğunu düşünüyor."
Türkiye'de modern sanatın yeterince desteklenmediğini söyleyen Baecker, "Modern sanatın desteklemesi gerekiyor, çünkü yabancı insanların kafasında bir imaj oluşturmanın farklı yolları vardır. Ama bence bunlardan en iyi ve en kolay kabul edileni kültürdür. Türkiye ne zaman kendisini tanıtmaya kalksa her zaman eski sanat eserlerini ortaya koyuyor ve insanların kafasında eski fikir yapısına sahip bir ülke oluşuyor" diyor. Türkiye'deki modern yapıtları beğendiğini ve Almanya'da sergilediğini de söyleyen Baecker, Türkiye'nin bu konunun üzerine gitmesi gerektiğini belirtiyor.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla