Konu: Kabak graten
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.08, 14:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
FORUMCU
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 182
Konular: 172
Puan Grafiği
Rep Puanı:1227
Rep Gücü:0
RD:FORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
10 Mesajına 11 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kabak graten

MALZEMELER
4 adet kabak
3 corba kaşık tereyağı veya margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
100 gr. Kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
1. Kabakları iri iri doğrayın geniş bir tencerede az tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın.

2. Tencereden alıp süzgeçe koyun

3. Bir tencerede tereyağını eritin unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun .

4. Çırpma teli yardımı ile sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin .Sürekli karıştırarak 5-6 dakkika pişirin .
5. Suyu süzülmüş kabakları bir çatal yardımıyla biraz ezin.

6. Daha sonra fırına dayanıklı cam bir kaba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Üzerine Kaşar peynir rendesini serpiştirin ve önceden ısıltılmış fırınızın orta rafına yerleştirin. Üzeri kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak olarak servis yapın.

FORUMCU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla