Konu: Akrilik Boya
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.10.08, 04:47   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Akrilik Boya

Akrilik Boya


Akrilik boyalar ilk olarak 1960'larda piyasaya çıktı.İlk çıktığında oldukça kalın; yağlıboyaya benzer kıvamdaydı.Standart Formula kıvamından ötürü bu boya spatulayla uygulanıyordu.Bu boyayla yapılan resimlerde boya çok kalın tabakalr halinde sürülebiliyordu.Bu kalınlıkta sürülen yağlıboyaların kuruması aylar alırken, akrilik boyalar birkaç saatin içinde kuruyordu.Bu yeni boyayla spatula kullanan olduğu gibi, fırçayla çalışan sanatçılar da vardı.Sonraları piyasaya fırçayla çalışan sanatçılar için yeni bir seçenek çıktı; daha akıcı, ince kıvamdaki "Flow Formula"..Fırçayla çalışılması daha kolay olan bu yeni malzeme, kalın kıvamdaki boyadan daha yavaş kuruyordu. Doğal olarak, yağlıboya, suluboya, guvaş gibi öbür malzemalerde de olduğu gibi , bir malzemeyi kullanmada önce öğrenilmesi gereken teknikler ve kurallar vardır.Yandaki resim bize akrilik boyanın geniş olanaklarını gösteriyor.
En üstte rölyefli yüzeyi elde etmede boyayı iyice kalınlaştıran Tekstür maddesiyleakrilik boya karıştırıldı.Onun altında koyu kıvamdakiboyanın serbestçe uygulanması görülüyor.Üçüncü alanda ise ince kıvamdaki boya düz olarak sürüldüğü gözleniyor.Bazı akrilik boyalar tüpte, bazıları ise cam şişede satılır.Kapaklarını kullandıktan sonra kapamayı unutmamak gerekir.Aksi halde boya, tüpün ya da şişenin içinde kurumaya başlar.Boyalar karıştırılırken yalnızca su kullanılmalı ve fırçalar da suda yıkanmalıdır.Naylon fırçalar sürekli suda tutulabilir.Fırça su dolu kaptan çıkarıldıktan sonra kurulamadan kullanmamak gerekir.Akrilik boyaların kendi kıvamları yeterli olacağından, fırçanın nemli olması yeterlidir.Boya palet ya da cam, plastik gibi bir yüzeye sıkılabilir.Çalışırken paletteki boyalar kurumaya başlar.Bu yüzden her seferinde palete sadece kullanılacak kadar boya sıkmakta fayda vardır.Akrilik boyalar diğer malzemelerden daha kullanışlıdır.Bu boyalar sert, sararmayan ve esnek tabakalar olştururlar.Akrilik boyalarla yapılmış resimler su ve sabunla silinip temizlenebilir.Akrilik boyalar çağımızın modern, çok amaçlı ve dayanıklı malzemesidir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla