Anladım.... Binmediğim hiçbir otobüs, Beklemediğim hiçbir durak kalmadı bu şehirde Gittikçe azalıyor hayat Yıkık bir duvar kadar bile pişman değilsin benden gittiğine Beni hep bulmamak için aradın Yanılgımdın, yandığımdın Ben neyi erken yaşadıysam hep ona geç kaldım Ben kapıyı hiç kendi anahtarımla açmazdım ki O zaman anladım gittiğini Evin kapısı soğuk bir duvar, mevsim sonbahar O zaman anladım gittiğini Taş kaldırımdan on yedi adım atıp köşeyi dönüp çektiğini Bir dönüm tütün paket paket ciğerlerimde o bile yetmedi Tam vaktiyle tanıştığımda anladım gittiğini Gece ile atıştığımda, Hüznü dirhem dirhem atıştırdığımda Koca evde sıkıştığımda anladım gittiğini Evin kapısını tam on yedi kez kendim açtım On yedi defa kapı komşuna daha gelmedi dedim On bin defa kendime o gelecek dedim Gitti demedim, diyemedim On yedi mevsim de beklerim On yedi ömür de tüketirim Ben geldim demen için On yedi yanımı veririm Ama bilirim gelmeyeceksin Sormayacaksın, aramayacaksın Peki, bir ömür böyle nasıl yaşayacaksın Ne unutacak kadar nefret ettin, Ne de hatırlayacak kadar sevdin beni İçinde öldürülecek bir anı bile bulamayan iki yarım kaldık Tamamlayamadık bizi Ne yani Gözleri sana benzeyen bir kızımız olmayacak mı şimdi Başkaları mı sevecek seni, başkaları mı tutacak ellerini? Al geri veriyorum yanlış kapılara vurduğun kilitleri İçimin mavisi senin okyanusundandı hâlbuki… Anladım senin bana döneceğin falan yok Perişan halimi de göreceğin yok Sanma ki sen bensiz huzur bulacaksın Bir ömür böyle nasıl yaşayacaksın Anladım seni bana döneceğin yok Perişan halimi göreceğin yok
Konu smtyksl tarafından (15.10.08 Saat 19:56 ) değiştirilmiştir..
|