Konu
:
Fasulyeli Kabak
Tekil Mesaj gösterimi
04.10.08, 10:09
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Fasulyeli Kabak
Fasulyeli Kabak
Malzeme
- 6 yemek kaşığı Sana zeytinyağlı margarin
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet kabak
- 1 su bardağı barbunya = 2 su bardağı haşlanmış
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet domates
- 3 adet taze soğan
- ½ demet dereotu
- ½ demet taze nane = 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı su
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
2. Kabakların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın.
3. Domateslerin kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın. Barbunya fasulyeleri bir gece önceden ıslatıp, ıslattığınız su ile tuz ilave etmeden haşlayın.
4. Taze soğanları, dereotunu, taze naneyi ve sarımsakları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın.
5. Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı Sana zeytinyağlı margarini koyup kızdırın.
6. Daha sonra içine doğranmış kabakları ilave edip kavurmaya başlayın.
7. Kabakları bir taşım kavurduktan sonra içine kıyılmış sarımsakları, taze naneyi ve dereotunu ekleyip karıştırın. Harcı soğuması için kenara alın.
8. Ayrı bir tencerede kalan 3 yemek kaşığı Sana zeytinyağlı margarini kızdırıp içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
9. Soğanlar renk alınca içine doğranmış domatesleri ekleyip kavurun.
10. Daha sonra içine haşladığınız barbunyaları, bezelyeleri ilave edip karıştırın.
11. Üzerine kabaklı harcı koyup düzeltin.
12. Kabakların üzerine kıyılmış taze soğanları serpip karıştırmadan taze soğanları kat olarak bırakın.
13. En son olarak üzerine tuzu?karabiberi 1,5 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul