Konu
:
Düşes Patates
Tekil Mesaj gösterimi
04.10.08, 09:30
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Düşes Patates
Düşes Patates
Malzeme
- 600 g patates püresi
- 3 yumurta sarısı
- ½ çay kaşığı tuz
- Tercihen çekilmiş beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber
- 60 g (4 çorba kaşığı) Sana
- 1 yumurta (1 çay kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çay kaşığı su ile çırpılmış)
Hazırlanışı
Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın.
Patates püresini bir tencereye koyun. Yumurta sarıları ile tuz, biber ve 3 çorba kaşığı Sana'yı ilave edin. Tencereyi orta ateş üzerinde tahta bir kaşıkla karıştırarak patatesi hafifçe ısıtın. Bu işlem sırasında patateslerin fazla ısınıp yumurta sarılarını pişirmemesine dikkat edin.Patates karışımını tırtıllı uçlu duyu olan bir sıkma torbasına doldurun. Kalan 1 çorba kaşığı Sana'yı eritip, fırça ile fırın tepsisine sürün. Sıkma torbasındaki patates püresini burmalı bir biçimde yaklaşık 4?5 cm çapında yağlanmış tepsiye sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta - yağ - su karışımından fırçayla sürün. Tepsiyi fırına sürün. Patateslerin üzeri altın sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşinceye kadar birkaç dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Düşes patatesleri kırmamaya özen göstererek bir paletle tepsiden alın ve önceden ısıtılmış tabaklarda kişi başına 2 parça olmak üzere servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul