| Vişneli Ayva Tatlısı Vişneli Ayva Tatlısı Malzemeler 3 adet orta büyüklükte ayva 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı patates nişastası 2 adet karanfil Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servise sunun. 
|