Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.09.08, 00:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Krep Hamuru (Sufle)

Krep Hamuru (Sufle)


Malzemeler
2.5 çay fincanı un
5 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış)
1.5 su bardağı süt
3/4 su bardağı su
1 tutam tuz
TATLI KREPLER İÇİN
4 kaşık şeker
vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir)






(Daha hafif, gevrek krepler için)
Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır. Bunun için Fransız Mutfağında ?krep sufle? adıyla sunulmaktadır.
Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın. Bu hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin


Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın.
NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur. Tatlı olarak reçel, çikolata, meyveyle doldurulabilir ve çay-kahve yanında yenilebilir, Peynir, sosis, salam, mantar, karides, kıyma, sebze gibi tuzlu içlerle birlikte ise mükemmel bir yemek olabilir.


Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla