Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.09.08, 18:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye

Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Lunıx ve Avantajları

“Linux’un Çıkışı”

Linux Linus Torvalds'ın dönem ödevi projesi olarak Unix tabanlı bir işletim sistemi yazmaya başlamasıyla adını duyuran, dünya çapındaki amatör ve profesyonel binlerce sistem programcısının gönüllü katılımıyla büyüyen, dağıtımı serbest olarak yapılan, Unix tabanlı
"işletim sistemi çekirdeği (operating system kernel)" yazılımıdır.Linux , Unix benzeri çok kullanıcılı , profesyonel bir işletim sistemidir.

Internet üzerinde dünyanın dört bir tarafından yardım elini uzatan programcılar Kernelin tamamlanmasında yardımcı olmuşlardır. Linux bedava bir işletim sistemidir. Kendisinin bedava olmasının yanı sıra programlarıda bedavadır vede tamamen kaynak kodu kullanıcıya açıktır. Bunun sebebi ise Linux’u kendinizinde geliştirmenizin istenmesidir. Dünyada 20 'nin üzerinde Linux dağıtımı vardır. Bunlardan en ünlüleri vede en çok desteklenenleri Red Hat , Caldera , Mandrake , Suse , Slackware olarak bilinir.Kurulum bölümünde anlatacağımız Corel de bunlardan biridir. Linux' un ihtiyaç duyduğu sistem Windows'a oranla çok daha ucuz bir sistemdir.
Linux kerneli ile en güçlü rakiplerinden ayrılan, birbirinden ayrı birçok uygulama yazılımı içeren, Unix tabanlı işletim sistemlerine verilen addır. Bu işletim sistemleri için genelde "Linux işletim sistemi dağıtımları" terimi kullanılır. Dağıtımlar farklı firmalar tarafından üretilen, dağıtımı serbest olarak yapılan, kurulum kolaylığı ve içerdiği yazılımlar açısından büyük farklar gösteren Linux işletim sistemi türevleridir.GNU'nun açılımı "GNU is not Unix" demektir. İlk bakışta Unix'e bir tepki gibi görünse de, Unix'in dağınık olarak geliştirilmesi sonucunda yerini daha dayanıksız ve zayıf diğer bazı işletim sistemlerine bırakmasına bir tepkidir.Linux'u diğer işletim sistemlerinden ayıran en önemli özellik sürekli gelişim halinde olmasıdır. Gelişim kelimesinin anlamı ise bazı yazılım şirketlerinin yaptığı gibi "yama" ya da "servis paketi" şeklinde kendini göstermez. Yeni teknoloji ve yeni olanaklar uygulamalara ve Linux kerneline kısa bir sürede yansır ve yeni versiyon olarak kendini gösterir. Bu yeniliklere ise çok fazla para ödemek zorunda kalmazsınız, hatta çoğu zaman hiç para ödemezsiniz.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla