Konu
:
İlköğretim Haftası Konuşma Metni
Tekil Mesaj gösterimi
07.09.08, 09:20
#
5
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Alıntı:
layla
´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar ,ilköğretim haftası ile ilgili öğretmen konuşmasına ihtiyacım var,düzgün bi örnek bulamıyorumm.
Nacizane kendi yazdığım bir konuşma metni..
Umarım işinize yarar.
Sayın Kaymakamım, protokolün değerli üyeleri, değerli öğretmen arkadaşlarım, saygıdeğer veliler, sevgili öğrenciler..
Okula başladığım ilk günümün heyecanını her öğretim yılında hala yaşarım. Okul bahçesine ürkek adımlarla ilk adım atışım, annemin elini sıkı sıkı tutuşum ve ıslak gözlerimle annemin gözlerine “Ne olur anne beni burada bırakma… Ne olur bırakma!” dercesine bakışım hala aklımın bir tarafında mazinin derinliklerine kazınmış bir halde... Hatırladıkça, o masum çocuk saflığını hissederek yeniden yaşarım.
Aradan 18 yıl geçmiş, yine bir okul bahçesindeyim fakat şimdi bir öğretmen olarak.. Yıllar önce benim yaşadığım o masum çocuk korkularını yaşayan mini mini ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimi gördükçe o günlerimi anımsıyor ve bir nebze de olsa o ruh halini hissedebiliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü olan bu pazartesi gününde ilk tohumları serpmeye, ilk can suyunu o taze fidanlara vermeye başlayacağımız bu ilk kutlu güne erişmenin mutluluğu içerisindeyim. Hem biz öğretmenlere hem de öğrencilerimize şu andan itibaren büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. İlköğretim meselesi demek: Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir.
Bu bilinç ve bu sevgi ile başladığımız bu ilk gün, umarım gelecek mutlu, huzurlu ve başarı dolu senelerin de müjdecisi olur. Değerli Öğretmen arkadaşlarım, değerli misafirler ve çok sevgili öğrenciler hepimizin ilköğretim haftası ve dahası bizim için bayram olabilecek sevinçlerin habercisi olan bu günümüz hepimiz için kutlu olsun.
Saygılarımla.
turkceogretmeniyim sitesinden aldım umarım işinize yarar
--------------Tualimforum İmzam--------------
T
U
A
L
İ
M
Tualimforum kurallarını okuyunuz
Lütfen
.
Forum kullanımı hakkında bilgi için
TIKLAYINIZ
%
TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı
BURADAN
bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim
Açık Profil bilgileri
tualim - Özel Mesaj gönder
tualim´nin Web Sitesini ziyaret edin
tualim - Daha fazla Mesajını bul