Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.02.08, 23:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Vişne Soslu Çikolata Tatlısı




Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler
185 gr acı çikolata, rendelenmiş
185 gr tereyağı, küçük doğranmış
3 yumurta sarısı
1/3 bardak un
4 yumurta
1/3 bardak pudra şekeri
350 gr vişne reçeli

Hazırlanışı
Fırınınızı önceden ısıtın. Küçük kek kalıplarını yağlayıp bir tutam un serpiştirin. Kek kalıplarını sallayarak unun kenarlara da gelmesini sağlayın. Fazla geleni atın. Küçük bir kapta tereyağı ve çikolatayı ağır ateşte karıştırarak eritin. Geniş bir kaseye alarak un ve yumurta sarılarını ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri elektrikli çırpıcı ile 5 dakika karıştırın. Yumurtalı karışımı çikolatalı karışıma katın. Kek kalıplarına eşit miktarlarda koyup, orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirin. Keklerin ortaları yumuşak olacaktır. Ateşi kapatıp 5 dakika bekledikten sonra kekleri fırından çıkarın. Bu arada, kısık ateşte reçeli ısıtın. İyice pürüzsüz olması için blenderden geçirin. Tekrar tencereye alarak biraz su ilave edip, kaynatın. Sıcak kek kalıplarınızın orta kısımlarına vişne reçeli dökerek servis yapın.



Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla