Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) EKMEKLİ KREP
>Dört dilim bayat ekmek ufalanır.
>
>Üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek ıslatılır.
>
>Dört yumurta, 2.5 çay bardağı un ve dört çorba kaşığı bal, ufalanmış
>sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır.
>
>Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır.
>
>Hazırlanan karışımdan bir miktar tavaya dökülür.
>
>Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır.
>Krepin her iki tarafı da pişirilir.
>
>Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.
>
>Not : Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir.
>
>Ekmekli krep, komposto ile birlikte iyi gider. |