Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) EKMEKLİ PUDİNG
>Bir kapta üç su bardağı süt, üç yumurta, ¾ su bardağı bal, yarım limonun
>suyu,
>dört çorba kaşığı keçi boynuzu tozu, bir tatlı kaşığı tarçın ve bir
>çay kaşığı tuz karıştırılır.
>
>İçine, 4 su bardağı dolduracak kadar, iyice ufalanmış bayat ekmek, 1.5
>su bardağı rendelenmiş elma, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
>eklenip karıştırılır.
>
>Tüm karışım, yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede ısıtılmış
>fırında 35 dakika kadar pişirilir.
>
>Bu ölçü, 6 kişiye yeter.
>
>Not: Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir.
>
>Sade olarak veya krem şanti, dondurma, elma sosu gibi ekler ile de
>servise çıkarılabilir. |