Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) İNCİR VE BALLI EKMEK TURTASI
>Bir adet bayat ekmek bir kâseye ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile
>ıslatılır.
>
>20 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır.
>
>Sekiz adet kuru incir suda bekletilerek yumuşatılır.
>
>Yumuşadıktan sonra suyu süzülen incirlerin her biri 5-6 dilim halinde
>kesilir.
>
>İki kaşık tereyağı tavada eritilir.
>
>Dört yumurta çırpılarak, eritilmiş iki kaşık tereyağı, üç çorba kaşığı
>bal ve sütlü ekmek ile mikserde karıştırılır.
>Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir.
>
>18x20 cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir.
>
>Kağıdın üzeri 1 tereyağı ile yağlanır.
>
>Elde edilen karışım kaba dökülür.
>
>180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
>
>Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise çıkarılır. |