Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) ÜZÜMLÜ EKMEK TATLISI
>1 büyük salkım siyah üzüm ayıklanıp yıkanır.
>
>Taneleri ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılır.
>
>Yarım bayat ekmek, küp şeklinde doğranarak üzümler ile karıştırılır.
>
>Hazırlanan karışım, yağlanmış kalıba dökülür.
>
>Bir kahve fincanı elenmiş un bir kâseye konulur.
>
>Üzerine yarım su bardağı toz şeker, bir çimdik tuz, çırpılmış üç adet
>yumurta ve 1.5 su bardağı süt eklenir.
>Bu karışım da tahta bir kaşık ile karıştırılıp kalıba dökülür.
>
>Kalıba dökülmüş tüm karışım, 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika
>pişirilir.
>Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır.
>
>Üzerine pudra şekeri döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır. |