Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.09.08, 11:22   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar)

VİŞNELİ EKMEK TATLISI
>Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir.
>
>Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır.
>
>Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır.
>
>Fırın tepsisine dizilir.
>
>Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.
>
>1 kg. toz şeker, beş su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır.
>
>Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır.
>
>Vişne taneleri bir tabağa alınır.
>
>Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin
>üzerine kepçe ile gezdirilir.
>Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup, koyulaşana kadar
>kaynatılır.
>
>Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak, ekmeklerin dibe yapışmaması ve
>şurubu iyice içmesi sağlanır.
>
>Şurup koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur.
>
>Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir.
>
>Üzerine krema veya kaymak koyulur.
>
>Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir.
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla