Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.09.08, 11:21   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar)

SÜTLÜ BAYAT EKMEK TATLISI
>1.5 bayat ekmeğin içi derin bir kaba ufalanır.
>
>Üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip karıştırılır.
>
>Yarım saat bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt süzülür.
>Buna eritilmiş üç çorba kaşığı margarin, üç yumurta ve bir çorba kaşığı toz
>şeker eklenip karıştırılır.
>
>Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır.
>
>Hazırlanan karışım tepsiye 1.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür.
>
>180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
>
>Şişip kabaracak olursa, bıçak ile birkaç yerinden delinir.
>
>Tatlı fırında pişerken, bir tencerede bir su bardağı toz şeker, aynı
>miktarda su ve bir tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır.
>
>Fırından çıkarılan tepsi üzerine gezdirilerek dökülür.
>
>Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimlenir.
>
>Hindistancevizi veya iri kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır.
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla