Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları 20. TUTMAÇ >3 su bardağı toz şeker, aynı miktarda su ve yarım limon suyu >karıştırılıp kaynatılır. > >Elde edilen şurup soğumaya bırakılır. > >Bayat ekmek küp küp doğranır. > >Zeytinyağı, tavada yakılmadan kızdırılır. > >Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda >peyderpey kızartılır. > >Kızaran ekmekler şuruba atılır. > >Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken >ekmekler servis tabağına çıkartılır. > >Kızartma işlemi bitince, servis tabağına çıkarılmış ekmekler üzerine >tarçın, susam, badem, ceviz, fındık, gül suyu serpilir. > >Hafifçe karıştırılır. > >İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |