Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları 19. BAYAT EKMEK KANEPESİ
>Bir kabın içinde bir çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir
>tatlı
>kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr. ezilmiş beyaz peynir, iki
>yumurta
>iyice karıştırılır.
>Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür.
>
>Dilimler, fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.
>
>Kızartılmış dilimlerin üzerine birer ince dilim domates; bunun üzerine
>de iki ince
>dilim sosis yerleştirilir.
>
>Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan, kıvırcık
>marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır. |