Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları 12. BAYAT EKMEK KÖFTESİ
>Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba
>alınır.
>
>100 gr. kıyma, bir baş soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile
>yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.
>
>Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır.
>
>Çay yanında yenilebilir.
>
>13. PEYNİRLİ BAYAT EKMEK KÖFTESİ
>1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır.
>İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir. Bir demet maydanoz
>doğranır. İki yumurta kırılır.
>
>Bir adet orta boy soğan rendelenir.
>
>Tuz, köfte baharı ve pul biber katılır.
>
>Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır.
>Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa
>bulanıp kızgın yağda kızartılır.
>
>Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır. |