Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları 11. EKMEKLİ EZME
>İki dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır.
>
>Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür.
>
>Beş dakika sonra sudan çıkarılır.
>
>Suyu süzülerek ufalanır.
>
>Ufalanmış ekmekler, üç yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve iki diş
>dövülmüş sarımsak, ikişer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu
>ve birer çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.
>
>Elde edilen karışım servis tabağına koyulur.
>
>Üzerine pul biber ekilir.
>
>Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.
>Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir. |