Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları 10. YUMURTALI EKMEK AŞI
>Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır.
>
>Piyaz doğranmış soğan, bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile
>pembeleştirilir.
>
>Bir çorba kaşığı salça ve bir çay bardağı su eklenip birkaç dakika
>kaynatılır. Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp tavanın
>kenarlarına çekilir.
>Tavanın ortasına iki yumurta kırılır.
>
>Üzerine tuz ve karabiber ekilir.
>
>Tavanın kapağı kapatılarak, yumurtaların pişmesi beklenir.
>
>Dört diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır.
>
>Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınır.
>
>Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan çıkarılır.
>
>Bir çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber
>hafifçe yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir. |