Baharı Bekleyen'e Baharı Bekleyen'e Ben kışın güzelligini söylerim ne gelirse dilime Çünkü kış bir hazırlıktır soluguma kıpkırmızı gülüme Nice kırmızı ayaklar gelip geçti o gün katar katar Kış günleri sözgelişi ben bir çöp bile almadım elime Altı kız bir ayışıgı def çalıp şarkılar söylediler Beri yanda ormanlar yanardı, cigerpareler lime lime Artık su uyur aşk uyanır mendilim kana boyanır Bilirim bu baharda da herkes hasetlenir halime Ve ellerim batık bir suda akar gözlerim her şeye bakar Bahar bir gelsin yeter artık eksikse de bırak elleme Su uyur düşman uyumaz suların dibi güllerde Altı kız bir oglan def çalıp şarkılar söylediler Baktım birinin kara bir gecesi düşüvermiş mendilime Şimdi elimde baston silah, başımda şapka öyle Agzımda kurşun hızında seçtigim her kelime Su. Hiç kimse durmazsa her şey yürür, bu aşk demektir Her şey kullanılmazsa dirim bir ihanettir ölüme Sakiniz elimiz filan temiz baharı filan bekleriz Fincanı taştan oyarlar içine bade mi koyarlar Biz silah kuşanırız bize bir şey söyleme... Kaynak: Divan Turgut Uyar |