Yeşil Yeşil Renklerin sıraya girdigi dünyada Aslında durulması gereken renk kırmızıyken Ben duruyorum yeşilde. Burcu burcu ormanlarında geziniyorum Tonlarını sayıyorum Son nesil agaçların, Yapraklarında su damlaları ararken Kirli havaya yenik düşen tozları buluyorum. Bir zamanlar yeşil yapraklarıyla kucaklarken dereyi Rengini suya veren, Sögüte tüneyen kuşlara soruyorum, tonundaki yeşili Bize özenip uçtular derken Kayboldugunu görüyorum gözlerindeki feri. Yaş kesen hani baş keserdi ya Şimdilerde baş kesmeyenleri koymuyorlar adam yerine Yalanı da yok hani Kanayan yaralarımızdan biri de Yeşil’ken Dolaşıyorken elini kolunu sallayaraktan Yeşiller karalar baglıyor renklerine. Onsekiz ayın kostümü yeşilken Kostümlerine kırmızının bulaştıgı Şehitlerimize vaadedilen cennet bahçeleri de yeşil. Yeni yılda soytarıya çevirdigimiz çamlarımız Üstünde her haltı yedigimiz çimenlerimiz de yeşil. Geçilmesi yasak olmayan ışıklar Zengin karıların boynundaki dilsiz yakutlar Zeytin dalındaki barış rengi Ölümün üstüne serilen rengimiz de yeşil... Sabriye Kavuncu |