Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.02.08, 19:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Malzemeler
· 1 tane hazır ekmek kadayıfı
· 8 su bardağı şeker
· 10 su bardağı su
Hazırlanışı:
1-Öncelikle 2 su bardağı su ile ekmek kadayıfının her tarafı ıslatılıp bir kenara konulur.
2-Diğer tarafta 3 su bardağı şeker bir tencereye konularak erimesi sağlanır. Bu arada Eriyen şeker kahverengi olur. Tamamen kahverengi olan şekerin üzerine hemen kalan 7 bardak su ilave edilerek karıştırılır
3-Bu arada diğer 5 su bardağı şekerde ilave edilip tüm şekerler eriyinceye kadar şerbet karıştırılır.
4-Hazırlanan şerbet hemen ekmek kadayıfının üzerine yavaş yavaş dökülmeye başlanır.
5-Çok sulu olduğu için büyükçe bir tepsi üzerine konularak bu işlemin yapılmasında fayda var. Çünkü şerbet eklendikçe ekmek kadayıfı açılır ve genişler.
6-Bu arada ocak üzerinde tepsi sürekli çevirerek şerbetin koyulaşması ve kadayıfın içine girmesi sağlanır
7-Tamamen şerbetlenen kadayıf soğutulduktan sonra dilimlenip kaymak ile servis yapılır.
NOT:Kadayıfların durumlarına göre bazen şerbet miktarı az gelebilir bu durumda şeker ve su oranı arttırılarak işleme devam edilir
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla