Şubat Ayında Ankara'da Yazılan Bir Şiir Şubat Ayında Ankara'da Yazılan Bir Şiir Bu yıl erken bastırdı kış! Yagmur yagıyor, yagmur yagdıkça seviyorum seni. kar yagıyor, kar yagdıkça seviyorum seni. karaya vurdukça, sular dondukça üşüdükçe, birşeyler yitirdikçe, umudum kırıldıkça çıkmaza girdikçe yaşam, yüregim sıkıştıkça, sen degiştikçe daha çok seviyorum seni. Donmuş suda çelik tadı var agzımda eski tütün ve buruk çay tadı her sabah yaya geçiyorum bütün Ankara'yı kömür ve kükürt kokuları arasında her akşam yaya geçiyorum bütün Ankara'yı okuyarak bildirilerini direnen ögrencilerin bakarak yırtık afişlere, şarkıcı resimlerine, nereye gitsem içimde bir geçkalmışlık duygusu bu yüzden bir saat erken gidiyorum gidecegim yere ne zaman, nerede ve nasıl bilmiyorum, ama birden yaşamın korkunç bir hızla degiştigini düşünüyorum ve ikimizin aynı kişiler olmayacagımızı yarın. Bu yıl erken bastıran kışı yaşıyoruz Sanki ölümlü kahramanlarıyız kötü bir romanın yeni bir dilin sözdizimine çalışıyoruz gökyüzünü verip yüzünü alıyorum görüntünü verip acıları siliyorum yüzünü koyuyorum umutsuzlugun yerine Usumda sesinin ve gövdenin usumda sesinin ve gövdenin görkemli atlası... Özdemir İnce |