Bir Denizin Okyanusa Kıyısı Bir Denizin Okyanusa Kıyısı kendi kıyılarımıza yanaşıyoruz su alan bir gemideyiz su veren denizden ne nimet beklenir ki balık dışında içinde ürperten bir tenhalık kalabalıksa dalgalar insanı yalar bir kedinin yavrusunu yaladığı gibi çakan şimşekler akan yıldırımlar denizde sular nereye akar sakar bir dalganın kılavuzluğunda zaman durgun sular durgun hayatın faniliğini kavramış gibiler yıldızlar öperek uyandırırlar lacivert bir sabahı bir ana şefkatiyle kendimi okşasam kartopunu okşar gibi yaşantım değişir mi mevsimine göre değişen deniz gibi renk alıp renk verir miyim gemi güvertesinde rast makamında sinbatı dinlerken sana nasıl zaman ayırayım sevgili ömrüm ben köhnemiş bir hayata zaman taşıyan kambur bir hamal dünyayı oynuyorum ne zaman boş kalsam adını sayıklıyorum rotasız düşleri teğet geçerken bir gülümsesen gecenin rengi değişir işte nuh işte tufan yaşam intihar ediyor zaman zaman istem dışı soyup giyinerek huzur arıyoruz okyanusun keşfedilmemişliğinde huzur en derinde ta yüreğimizin bir yerinde ulaşabilirsen ulaş. Nilüfer - 11.07.2007 Osman Aktaş |