Paraname Paraname Para öyle bir şey ki, geçmesin ele Gözün tok bile olsa şaşarsın dostum Ne kadar inkar etsen, yok desen bile Değişirsin mutlaka, beşersin dostum Elinde olmayınca taşımaz değer Bulunca, sen de dersin: doğruymuş meğer Ceplerin de, kasan da dolunca eğer Saydıkça paraları coşarsın dostum Paran varsa düşmezsin kedere, gama Hiç aldırış etmezsin gelecek zamma Bakma bugün incesin, narinsin ama Yarın paran olunca şişersin dostum Geçilmez artık masan börekten, baldan Her lafını açarsın paradan, maldan Düşe kalka yürüyüp geçtiğin yoldan Artık dev adımlarla koşarsın dostum Senden medet beklese yalvaran gözler Ne için burkulur, ne yüreğin sızlar Günahına girince onbeşlik kızlar Kırk yıllık karını da boşarsın dostum İmkansız kelimesi sökmez paraya İlaçtır, iyileşmez her tür yaraya Hangi işte girerse ismi araya Aşılmaz tepeleri aşarsın dostum Sadece emret yeter, hemen masanda Sekreterin, müdürün hemen odanda Bir şeyden çakmasan da, anlamasan da Tez zamanda hepsinde pişersin dostum Söyletme artık beni paran var gibi Herhal böyle olmamız biraz zor gibi Ağalar, beyler gibi, krallar gibi Ancak paran olursa yaşarsın dostum. Mehmet Demir |