Memedim Memedim Bütün şehitlerimiz ve ailelerine Gökyüzünde kara kara bulut dizilmiş Anaların gözlerinden yaşlar süzülmüş Yaş diye kan akıtsan geri gelir mi? Genç yaşında insan böyle ölür mü? Can Memedim Can Memedim Üstün başın kan Memedim Neden gittin uzaklara Bekliyorum, dön Memedim Daha henüz sevdamıza doymadan Başımızı bir yastığa koymadan Duramadın kahpe kurşun, Yiğidime kıymadan!.. Koç Memedim Koç Memedim Kabullenmek güç Memedim Seni şehit eden kurşun Başına bir taç Memedim Başımı dizlerine yaslayamadan Kınalı kuzuları besleyemeden Koklamadan bir kez olsun gülümü Kahpe kurşun layık gördü ölümü Ah Memedim Ah Memedim Halimiz eyvah Memedim Nasıl verdik topraklara Seni bu sabah Memedim Yüreğimde yanan alev söner mi? Deyin bana, giden geri döner mi? Sizin yüreğiniz böyle yanar mı? Gözlerimde yaş kalmadı, dökülsün Koca dünya üzerime yıkılsın Çekilecek acı mı bu çekilsin. Yan Memedim Yan Memedim Sen şehidim san Memedim Kelle hesabı sayıldı Verdiğin her can Memedim Dayanır mı yüreğim bu azaba Kahpe kurşun nasıl geldin gazaba Nasıl aldın ellerimden gülümü Neden verdin bana bunca zulümü Bu ne kader Bu ne alın yazgısı Yanık oldu aşkımızın ezgisi Ay yıldızlı bayrağın elinde gittin Şahadet kelimesi dilinde gittin Daha baharının yılında gittin Bitsin bu savaş, bu vahşet, bu kan Görmüyor musunuz, ölenler insan. Mehmet Demir |