Kızıma Mirasım Kızıma Mirasım Kızım Deniz'e Kızım sakın ha deme sen ne biçim babasın Ben hâlâ ayaktayım, şimdi sen uykudasın Kulaklarım çınladı, beni düşledin kesin Ürküp çağırsan şimdi ulaşmaz bana sesin Şimdi senden ayrıysam bana hiç kızma yavrum Yanında olmayınca kimseyi üzme yavrum Senin için didinip, senin için koşuyor Senin için uykusuz, işimle uğraşıyor Senin yarının için bugünü zorluyorum Senin istikbaline kendimi horluyorum Bugün anlamasan da yarın mutlak anlarsın Bugün ben burda isem, yarın burda sen varsın Sizler büyürken bizler yaşlanıp gideceğiz Bulunduğumuz yeri size terk edeceğiz Ancak, gitmeden önce bir şeyler yapmalıyım Sana çok değerli bir miras bırakmalıyım Bu mirası sakın ha parayla ölçmeyesin Sana öğütlerimi dikkatle dinleyesin Bugün ben senin için uğraşır, didinirim Yarın sen de ben gibi olacaksın, bilirim Kızım, ancak şunu bil: Para saadet değil Kimsenin elindeki kimseye medet değil Para ancak yarının güvencesi olursa Ve alın teri ile kaynağını bulursa Bir işe yarar ve sen mutlu olabilirsin Gerçek saadeti tek böyle bulabilirsin Kızım ancak şunu bil: Bu dünya baki değil Her şeye boyun eğme, yalnız doğruya eğil Bildiğin doğru yoldan sakın ola ayrılma Engeller olsa bile sen sen ol, asla yılma Azimli ol, dürüst ol, namuslu ol, cesur ol Ama dikkatli yürü, düzgün zannetme her yol Yılanları ez ama dokunma mazlumlara İyi seç dostlarını, kendin gibi dost ara Kızım, demeyesin ki: Ne de çok akıl verdin Sen de evladın olsa, aynısını söylerdin Peki, diyeceksin ki: Sen yaptın mı bunları? Yıllar olgunlaştırır zamanla insanları Yaptıkları hatalar dizilir perde perde Peşinden düşünürler, ararlar, hata nerde? Onlar bulduklarında olan olmuştur, ancak Hata yapılacak ki doğrusu bulunacak Biz de hatalar yaptık ve tecrübe edindik Sen hata yapma diye doğrusunu öğrendik Ve kızım senden ayrı, gece vakti, uykusuz Saat bilmem kaç olmuş, yazıyorsam, kuşkusuz Yarın sana güzel ve mutluluk dolu ortam Ne kuşkulu bir bakış, ne bir kasvet, ne bir gam Güzel bir gelecekle, bir baba tecrübesi Bırakmak için yavrum, işte bunların hepsi Olsun sana mirasım Tutuluyorken yasım. Mehmet Demir |