En Güzel Şey En Güzel Şey Kızım Dicle'ye Yalan değil, Sen doğduğunda, Kızın oldu dedikleri zaman içim burkulmuştu. Çünkü hep oğlum olacak diye bekliyordum sen doğana dek Ama verdiklerinde kucağıma seni Dünyalar benim olmuştu. Gerçi hiç tatmadım bir oğlan babası olmayı ya Sen de hiç aratmadın doğrusu... Ben senin hep o poz verir gibi duruşunu sevdim Sonra uzun saçlarını sağa sola savuruşunu İçinde hiçbir zaman sevgi eksik olmayan güleç bakışını... Sen benim yokluk anlarımın bereketi, Hayata küsüp, suskunluğa büründüğüm zamanların hareketi Yüreğimden vurulduğum günlerin, tek saadeti oldun. Sen olmasan belki de tutunamazdım hayata yeniden Tükenmişliğimde beni sen harekete geçirdin. Hırçındın, asiydin, pervasızdın o zamanlar Kural tanımazdın, yerinde duramazdın... Yüreğinin bir yerlerinde hâlâ o küçüklüğünün pervasızlığı olsa da Sen benim içi merhamet dolu, yüreği tertemiz Kalbi yumuşacık kızımsın. Sen başımın akı, yüreğimin sızısısın Sen babasının biricik kuzususun. Afacan ve hazırcevaptın önceleri Durmadan sorular sorardın. Soruların, büyümüş de küçülmüş dedirtirdi insana Her şeyi merak eder, sürekli ama sürekli bir şeyler sorardın Bazen zorlanırdık cevap verirken sana Öyle sorular sorardın ki... Hem öylesine de sormazdın sorularını Ciddi ciddi sorular sorardın Her şeyi ama her şeyi sorardın Cevabını almadan bırakmazdın yakamızı Her sorunun cevabı, yeni bir soru olarak dönerdi geriye. Bazı sorularınla da gülmekten kırardın bizi ya Yine de cevabını isterdin. Çok titizdin, gerçi hâlâ da öylesin ya Üzerine dökülen bir damla suya bile tahammül edemezdin. Hemen çıkarmak isterdin üzerindekileri Neredeyse günde beş kez üzerini değiştirirdi annen. Kimseyle anlaşamazdın önceleri Kimse de senden hoşlanmazdı Çünkü doğru bildiğini, doğrudan söylerdin herkesin yüzüne Aslında sevmedikleri sen değildin, senin doğrularındı... En çok bu huyunu severdim senin Yüreğinde yapmacıklık yoktu çünkü Sözünü kimseden sakınmaz, Sevmediğine, seni sevmiyorum derdin. Herkes senden hoşlansın diye kimseye yalakalık etmezdin Sevecekseniz, beni böyle sevin derdin sanki. Yüreğin öyle büyük, öyle büyük ki Bazen, o kadar sevgiyi yüreğinin neresine sığdırıyorsun, merak ederim Merhametinin sınırı yok çünkü Bazen bir kelebeğe acırsın, bir gün sonra ölecek diye Bazen bir çiçeğe... Bir gün hiç unutamam, Atı kamçılıyor diye nasıl kavga etmiştin faytoncuyla. İnsanların yürekleri bu kadar pas tutmuşken Yaşarken hiç tanımadığın birine Öldükten sonra yas tutan bir güzel yüreğin var senin. Herkese evladı güzel gelir ya Senin, yüreğinin güzelliği vurmuş yüzüne... Sevdiğin zaman yüreğinin içiyle seversin ya, Birini defterden sildiğinde de, Yüreğinin bir tarafında izini bile bırakmazsın. Senin, içi neyse dışı o olan haline bayılıyorum. Haksızlıklara karşı duruşuna, Fikrinin kavgasını verişine... Kimse anlayamasa da seni, Ben seni çok iyi anlıyorum kızım Varsın, aynı şeyleri düşünmüyorsun diye Seni sevmeyenler sevmesin Varsın, doğruculuğun yüzünden Senden hoşlanmayanlar hoşlanmasın Varsın, senin merhametini birileri istismar etsin... Ama sen asla kimseyi istismar etme kızım Sen hiç doğruluktan ayrılma ve hiçbir zaman Birileri senden hoşlanmayacak diye Doğru bildiklerini söylemekten çekinme. Senin o güzel bakışların, yüreğinin bakışlarıdır. Yüreğindeki o hırçınlık, çirkinliği kabul edemeyişindendir. Yüreğin hiç kirlenmesin Yüreğini dolduran o sevgi ve merhamet tükenmesin Eminim, Sevginin bu kadar bol olduğu bir yer Asla kirlenmez. İstemem sana kimsenin nazarı değsin Sen bana Rabbimin bahşettiği en güzel şeysin. Mehmet Demir |