Bir Kaz Aldım Ben Karıdan Bir Kaz Aldım Ben Karıdan Bir kaz aldım ben karıdan Boynu da uzun borudan Kırk abdal kanın kurutan Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Sekizimiz odun çeker Dokuzumuz ateş yakar Kaz kaldırmış başın bakar Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Kaza verdik birkaç akça Eti kemiğinden pekçe Ne kazan kaldı ne kepçe Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Kaz değilmiş bu be azmış Kırk yıl Kafdağını gezmiş Kanadın kuyruğun düzmüş Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Kazı koyduk bir ocağa Uçtu gitti bir bucağa Bu ne haldir hacı ağa Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Kazımın kanadı selki Dişi koyun emmiş tilki Nuh Nebi'den kalmış belki Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Kazımın kanadı sarı Kemiği etinden iri Sağlık ile satma karı Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Kazımın kanadı ala Var yürü git güle güle Başımıza kalma bela Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Suyuna biz salduk bulgur Bulgur Allah deyü kalgır Be yarenler bu ne haldir Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz Kaygusuz Abdal n'idelim Ahd ile vefa güdelim Kaldırıp postu gidelim Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz... Kaygusuz Abdal |