Beylerimiz Elvan Elvan Üstüne Beylerimiz Elvan Elvan Üstüne Beylerimiz elvan elvan üstüne Ağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Urum abdalları postun eğnine Bağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Urum abdalları gelir dost deyi Eğnimizde aba hırka post deyi Hasteleri gelir derman isteyi Sağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Hind'den bazerganlar gelir yayınır Pişer lokmaları açlar doyunur Bunda aşıkları gelir soyunur Etler gelir şahım Abdal Musa'ya Meydanın dara durmuş gerçekler Çalınır koç kurbanlara bıçaklar Döğünür kudüm açılır sancaklar Tuğlar gelir şahım Abdal Musa'ya Her Matem ayında kanlar saçarlar Uyandırıp Hak çerağın yakarlar Demine Hü deyip gülbang çekerler Nurlar gelir şahım Abdal Musa'ya İkrarıdır koç yiğidin yuları Muannidi çeksen gelmez ileri Akpınar'ın Yeşilgöl'ün suları Çağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Ali'm almış Zü'l-fikar'ı destine Sallar durmaz Yezidlerin kasdına Tümen-tümen genç Ali'nin üstüne Sırlar gelir şahım Abdal Musa'ya Benim bir isteğim vardır Kerim'den Münkir bilmez evliyanın sırrından Kaygusuz'am ayrı düştüm pirimden Ağlar gelir şahım Abdal Musa'ya... Kaygusuz Abdal |